Help: Verhelp problemen met mobiele bruikbaarheid

Mobiel vriendelijkVerhelp problemen met mobiele bruikbaarheid die zijn gevonden op je website

is een kreet die je wellicht van google hebt gekregen. Wat betekent dit nu precies?

Google is bezig alle sites die zijn aangemeld in “webmaster tools” in te lichten over hun bruikbaarheid op mobiele apparaten. Google hecht namelijk veel waarde voor zoekmachine resultaten aan de gebruikersvriendelijkheid van de website. En dan voornamelijk op mobiele apparaten. Veel websites zijn niet goed op een mobiele telefoon te zien. En de verwachting is dan ook dat deze websites steeds slechter vindbaar zullen worden omdat ze niet meer aansluiten bij de gebruikerservaring.

Gemiddeld 45 % van de bezoekers op een website komt via een mobiele telefoon binnen. Daarom is het van belang dat de website automatisch mee schaalt op deze apparaten. Dat wil zeggen dat de plaatjes kleiner worden en de teksten en menu’s zodanig anders worden getoond dat de bezoeker niet meer hoeft te scrollen.

Oplossing: Bekijk eerst of Google jouw site mobiel vriendelijk vindt, dat doe je via deze link. Maak je gebruik van een CMS als wordpress of Joomla? Dan is het aanpassen van het thema vaak een goede optie. Maak je gebruik van een eigen geprogrammeerde website is het vaak lastiger om de site aan te passen en zul je handmatig je pagina’s moeten aanpassen.