Officieel: Google gaat rekening houden met mobiele geschiktheid in zoekresultaten

Na veel speculatie is het eindelijk officieel: Mobiel vriendelijke websites krijgen voorrang in de mobiele zoekresultaten zo is te lezen in de officiele aankondiging van Google. Vanaf 21 April telt mobiele geschiktheid (sterk) mee als rankingfactor Wat betekent dit voor jou?

Wat verandert er?

Google geeft vrij expliciet aan dat de verandering veel teweeg gaat brengen in zoekresultaten. In de afgelopen weken zijn webmasters al op de hoogte gesteld dat hun website niet mobiel vriendelijk is. Wij verwachten een groot verschil tussen de resultaten via telefoons en via tablets en desktops. Volgens Google resulteert dit in betere en relevante zoekresultaten.

Users will find it easier to get relevant, high quality search results that are optimized for their devices.

Hoe kun je het checken?

Typ je eigen bedrijfsnaam in Google in en kijk wat er naast de resultaten staat. Als er “voor mobiel” staat weet je dat het goed is. Google stuurt daar nu al in. Vanaf 21 April zullen niet mobiele websites dus minder hoog scoren.

Stadas online marketing Mobiel vriendelijk

Daarnaast kan je met de mobielvriendelijke test van Google checken hoe google je ziet en wat je kunt verbeteren.

 

Wat is een mobielvriendelijke website?

Er zijn een aantal richtlijnen waaraan je moet voldoen om het label mobielvriendelijk te kunnen krijgen:

– Zorg ervoor dat gebruikers niet hoeven te zoomen of te scrollen om teksten goed te lezen; Laat deze automatisch op mobiele apparaten meeschalen.

– Zorg dus voor genoeg ruimte om links, knoppen en plaatjes

– Vermijd lang ladende scripts of technieken die niet voor mobiel geschikt zijn zoals Flash

– Zorg ervoor dat teksten, layout en menu’s op een mobiele telefoon duidelijk worden weergegeven.

Een mobiel vriendelijke website voor 21 April?

Dat kan!

Heb je de testen gedaan en blijkt dat je website niet mobiel geschikt is? Dan is het belangrijk om dat voor 21 April 2015 in orde te hebben. Wij kunnen je helpen dat op tijd en ook goed te doen. Neem contact op via info@stradas.nl voor de mogelijkheden.