Instagram berichten via de laptop of PC posten

Instagram berichten kun je alleen via je telefoon aanmaken en posten. Echter er is een workaround. Waarom handig? Als je iets op een ander kanaal hebt gepost en je wilt het ook op Instagram hebben moet je eerst alles kopieren naar je telefoon en dan weer uploaden. Gedoe en bovendien niet nodig.

Stap 1. Log in bij instagram op je desktop op Google Chrome

Stap 2. Toets Ctrl -Shift – i op je toetsenbord in. Je krijgt nu het ontwikkelaarsscherm te zien. Nu zie je twee schermen. Links instagram en rechts code.

Stap 3. Kijk helemaal bovenaan in de linkerkolom naar het eerste dropdown veld. Er staat waarschijnlijk “responsive”. Klik daarop en selecteer een device, bijvoorbeeld de Galaxy S5. Klik daarnaast bij het zoompercentage op “click to fit window”‘.

Stap 4. Nu zou je berichten moeten kunnen plaatsen via het + symbool. Werkt het niet? Ververs dan de pagina met F5 of de ververs knop.

Succes!