Facebook of Google Ads gebruiken voor je marketing en promotie

Facebook of Google Ads gebruiken?

Een veelgestelde vraag is: “Moet ik nu Facebook of Google gebruiken als ik mijn bedrijf wil promoten?” Deze vraag is even lastig te beantwoorden als vroeger “Moet ik in de krant adverteren of het telefoonboek?”. Het zijn allebei online marketing middelen, grote platforms met veel bezoekers maar ze richten zich over het algemeen op een heel ander doel.

Adverteren via Facebook

Je kunt Facebook inzetten om te adverteren, speciaal voor een bepaalde doelgroep. Ook kun je de mensen die je Facebook pagina al volgen een bericht of promotie laten zien. Het grote voordeel van Facebook is dat je snel je doelgroep kunt selecteren en ze iets kunt tonen waar ze wellicht interesse in hebben. Daar zit ook direct het verschil: Je adverteert voor mensen die niet specifiek op zoek zijn naar iets, maar mogelijk wel interesse hebben. Het eerste doel is vaak bekendheid en kennismaken met het product of de dienst.

Adverteren via Google

Adverteren via Google Ads is bedoeld om mensen, die op specifieke termen zoeken, naar je website te trekken. Het gaat dus niet zozeer om mensen iets te laten zien dat wel wellicht nodig hebben, maar voorziet in een veel directere behoefte, namelijk een oplossing voor een probleem. Met een gerichte en goed ingerichte advertentie bereik je snel veel mensen die zoeken naar producten of diensten die jij aanbiedt.