Gratis iBeacon van Facebook voor MKB

Facebook komt op korte termijn met eigen beacons voor bedrijven met een lokele Facebook bedrijfspagina. De beacon is gratis en werkt samen met de Facebook app en Place tips. Een beacon is een apparaatje dat verbinding maakt met de smartphone. En zo gegevens kan delen.

MKB

Een bedrijf met een Facebook bedrijfspagina kan de beacon gratis krijgen. En kan het gebruiken voor extra promotie, personalisatie, verkrijgen van extra klantgegevens en communicatie met klanten. Klanten krijgen bijvoorbeeld een welkomstbericht als ze de winkel binnen gaan. Het is voor iedere bezoeker anders. Zo kan de ene een welkomstbericht krijgen en de andere een menukaart.

Is het een leuke gimmick of een onmisbare toevoeging? Dat zal afhangen van de mogelijkheden en het gebruiksgemak. Het kan in elk geval goed worden ingezet om je als bedrijf te onderscheiden. Zeker als je veel verkeer “over de vloer” hebt.

Facebook

Facebook heeft de beacon aangekondigd. Echter wanneer de eerste bacons beschikbaar worden gesteld is nog niet bekend. Er al in eerste instantie 1 beacon per locatie beschikbaar worden gesteld.

Verder

Wees er als eerste bij! Stradas houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zal er ook als een van de eersten bij zijn om dit te implementeren voor haar klanten. Interesse? Neem alvast contact op.