Adverteren via Google Adwords; waarop te letten?

Adverteren via Google, waar moet ik op letten?

Je hebt ze vast wel eens gezien; Die flyers van google waarmee je Adwords kunt uitproberen. Maar wat is het precies en waar moet je op letten als je ermee aan de slag gaat?

Google Adwords zijn betaalde advertenties. Als je iets zoekt in Google dan staan bovenaan en rechts op de pagina betaalde resultaten. Als ondernemer wil je in de meeste gevallen bovenaan staan zonder dat je daarvoor betaalt, dit worden organische zoekresultaten genoemd. Als je dit niet lukt kun je met Adwords een positie “kopen”.

Meten is weten

Voordat je met Adwords aan de slag gaat is het van belang om je web statistieken eraan te koppelen. Zo kun je precies zien hoeveel rendement een bepaalde advertentie oplevert. Zo kun je dus bijvoorbeeld zien hoeveel een contact aanvraag je kost via een bepaalde advertentie en zoekwoord. En of dat genoeg oplevert om die investering te blijven doen.

Advertentie

Zorg ervoor dat je advertentie die mensen aantrekt die je op je website wilt. Je kunt de advertentie richten op apparaat, doelgroep en locatie. Maar wat nog belangrijker is is dat de advertentie aansluit bij het doel. Als het doel is om een product te verkopen wil je dat alleen echt geïnteresseerde mensen op je advertentie klikken. Dan kun je al prijs, specificaties etc. noemen. Als het gaat om je merk in de markt te zetten kun je je meer richten op de voordelen of mensen overhalen om je site te bezoeken.

Zorg voor een goede landingspagina

Als je een bezoeker op je site krijgt wil je dat deze een pagina ziet die aansluit op de advertentie. Leid je bezoeker niet naar de homepage maar zorg ervoor dat ze op de landingspagina direct kunnen doen wat jij wilt dat ze doen. Meestal is dit een contactaanvraag, inschrijving of product verkoop. Meld ook het zoekwoord op je landingspagina, dit scheelt in de kosten (zie kopje “laat kwaliteit zien”)

Richt je niet op de nr.1 positie

Als je bovenaan wilt staan moet je toch op de eerste plaats staan? Ja dat is in de meeste gevallen waar, maar de kosten zijn ook een stuk hoger vaak. Met een goede advertentietekst val je ook op en betaal je minder per click. Test dit eens uit en bekijk wat voor invloed dit heeft op je conversie (van bezoek naar doel) en de kosten per conversie.

Laat kwaliteit zien

Het klinkt voor de hand liggend. Maar Google wil dat bezoekers naar de juiste informatie worden geleid. Dat betekent dat als je bovenstaande tips in acht neemt de zogenaamde “kwaliteitsscore” verbetert. Deze staat meestal in de rechterkolom. Als je kwaliteitsscore toeneemt worden de kosten ook automatisch lager (want de advertentie is effectiever)

Focus

Probeer in je advertentie niet teveel algemene zoektermen te verwerken. Als je hypotheekadviseur bent kun je beter “hypotheek advies Zoetermeer” gebruiken als “hypotheek advies”. Dat laatste woord kost vele malen meer en levert een lagere conversie op. Bekijk daarin altijd de afweging tussen de grootte van het publiek en het zoekwoord. Het zou kunnen dat een heel specifiek zoekwoord bijna nooit wordt gezocht.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

[si-contact-form form=’1′]