Verschil premies basispakket zorgverzekering €210 – €250

Het verschil tussen de duurste en goedkoopste zorgverzekering bedraagt €210 tot €250. Het gaat hierbij om het basispakket zorgverzekering met een verplicht eigen risico van €350. Zekur, Ohra en Ditzo komen goed voor de dag in het onderzoek. Dit blijkt uit onderzoek van bureau Stradas in samenwerking met vergelijkingssite verzekercentraal

Voor een natura zorgverzekering bedraagt het verschil €210 tussen de goedkoopste zorgverzekeraar en de duurste. Natura betekent dat er geen vrije keuze is voor de zorgverlener. De verzekeraar kan bepalen welke zorgverlener je moet gebruiken. De goedkoopste verzekeraar is Zekur

Voor een restitutie zorgverzekering bedraagt het verschil meer dan €250 tussen de goedkoopste en de duurste verzekeraar. Restitutie betekent dat de verzekerde een volledig vrije keuze heeft in de zorgverlener. De goedkoopste verzekeraars zijn OHRA en Ditzo.

Zekur, OHRA en Ditzo komen goed voor de dag in het onderzoek. Via verzekercentraal.nl zijn alle premies te vergelijken.

Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Stradas. In samenwerking met verzekercentraal.nl zijn de premies met de evt. gecommuniceerde kortingen van de verzekeraars vergeleken. 

Overstappen van basisverzekering kan altijd, ook al blijft de aanvullende verzekering bij dezelfde verzekeraar. Wel is het aan te raden beide pakketten bij dezelfde verzekeraar af te sluiten wegens mogelijke herbeoordeling bij het wijzigen van alleen de basisverzekering.