Bedrijfsblog: Een simpele manier om bezoekers te binden

Een bedrijfsblog kan veel extra bezoekers, interesse en omzet voor uw bedrijf betekenen. Soms komen tot wel 40% van de bezoeken aan een website vanuit een bedrijfblog. Dit hangt van een aantal factoren af. Onder andere of het bedrijf producten of diensten levert, wie de doelgroep is en hoe de rest van de website functioneert.

Een bedrijfsblog is meer dan af en toe wat nieuws items plaatsen. Het is een plaats om te laten zien dat het bedrijf gespecialiseerd is in bepaalde diensten of specifieke kennis in huis heeft. Daarnaast wordt het gebruikt om bestaande diensten of producten verder te verklaren of aan te geven wat ermee gedaan kan worden.

Door het hebben van een bedrijfsblog trekt een bedrijf niet alleen klanten aan die direct een product of dienst willen afnemen, maar ook oriënterende bezoekers. Deze bezoekers zouden normaal gesproken niet op de website komen omdat ze nog geen beslissing hebben gemaakt. Door bezoekers vroeg in de oriëntatiefase te ontvangen stijgt de kans dat ze bij interesse terug zullen komen naar de website. Daarnaast zullen ze eerder het bedrijf aanraden bij andere collega’s of vrienden die in hetzelfde proces zitten.

Met een bedrijfsblog is het dus mogelijk om meer bezoekers te trekken, maar ook andere bezoekers die in een andere fase van het beslissingsproces zitten. Daarnaast laat het bedrijf bezoekers zien dat het voldoende kennis in huis heeft.

 

Heeft u interesse in het opzetten van een bedrijfsblog? Neem dan contact op met stradas.

Stradas helpt MKB ondernemers met het bereiken van de doelgroep en het verbeteren van het resultaat.